„100% Fresh” – același Adam Sandler, dar cu mai multă muzică

Glume răsuflate, multe momente stânjenitoare și proasteală. Așa se poate descrie „100% Fresh”, primul special al lui Adam Sandler după 20 de ani. L-am așteptat cu nerăbdare, cu toate că aveam o bănuială (foarte mare) că va fi ceva extrem de prost și o să mă uit la un Banc Show cu buget mai mare. Dar, undeva în adâncul sufletului meu de om naiv, speram să mă înșel.

Și nu este vârsta lui de vină. Sandler a îmbătrânit, publicul a crescut, dar el a rămas la aceleași glume amuzante pentru copiii de 10 ani. Poate nici măcar pentru ei. Mai lipsea să calce pe o coajă de banană și să-și pună un nas roșu.

În continuare, este ceva în vocea lui care mă face să nu-l iau în serios. Mă aștept ca în orice moment să scoată câteva mingi colorate și să jongleze cu ele, ca să-i distreze pe tineri.

Dar stați puțin, căci lucrurile devin și mai rele. Adam Sandler cântă. Și nu doar o dată.

Special-ul începe cu el, pe o scenă, cântând. Urmează o glumă, apoi un cântec, încă o glumă, un nou moment artistic și tot așa. Din acest punct de vedere, da, a fost diferit. Diferit și, în același timp, atât de ca-n ’75. A fost o compilație de anecdote, fără nicio legătură între ele, și cântecele care se termină cu o glumiță la care publicul era în delir.

De la primul la ultimul minut, mi-a dat senzația că e un alt film de-al lui. Și, ca atunci când te uiți la orice film în care joacă, vrei să schimbi postul. Dar n-o faci și nu știi de ce.

Un standing ovation binemeritat l-a primit când a cântat despre un prieten drag, Chris Farley. Comediant, actor, parte importantă a SNL și mort la 33 de ani din cauza unei supradoze de droguri, la fel ca idolul lui, John Belushi.

Cel mai bun actor de filme proaste, cum îmi place să-l numesc, cu o carieră de excepție în care a jucat de la rolul unui tip iresponsabil care grijă de copilul colegului de cameră în „Big Daddy” la cel de chirurg estetician, care este nevoit să-și închirieze o familie după ce și-a mințit prietena că este căsătorit, în „Just Go With It”, îi cântă, la final, soției, pentru că îl lasă să zică multe lucruri în show-uri și nu se supără pe el. Aw, drăguț, nu? Un picuț.

Ca să vă dați seama cât de slab este acest „100% Fresh”, după nici 3 minute am vrut să-l opresc. După 10 minute, care au părut o veșnicie, deja mă uitam la ceas și mă gândeam că mai durează o oră și în mod sigur o să mor. După 25 de minute nu murisem, dar deja eram cu ochii în telefon și îmi căutam bilet de avion spre Mexic.

Special-ul se găsește pe Netflix.

 

(sursă foto: dailydot)

Pe aceeași temă:

4 comentarii

  1. Dimpotrivă, mie mi-a plăcut că nu se ia foarte tare în serios, că e de-a dreptul copilăresc. Nici glume elaborate și întinse pe câte 5 minute, nici TED talks de-ale lui Sloss, doar lăbăreală clasică. M-am simțit foarte bine privindu-l și l-am terminat cu o stare generală de bine.

    1. E un tip de 52 de ani care încă apelează la voci uşor penibile şi la „Here comes the Sandman!”. Cred că, pur şi simplu, o joacă safe şi nu vrea să iasă din zona de prosteală, pentru că ştie că acolo e publicul lui. Eu am ațipit uitându-mă la el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.