Câte o coardă pentru fiecare

Nu e deloc ușor să găsești nu una, ci mai multe coarde care să-ți placă și cu care să te simți confortabil, mai ales de față cu un grup mare de oameni. Când toți ochii sunt ațintiți asupra ta, iar tu trebuie să ciupești, lovești sau să freci coardele pentru a le pune în vibrație. E normal să te emoționezi și să ai trac. Însă, pentru a ști ce ți se potrivește cel mai bine, am alcătuit un scurt ghid pentru începătorii în ale instrumentelor cu coarde, căci despre ele este vorba în episodul de astăzi.

CHITARĂ
Ești un rebel, cu tatuaj pe mână și cercel în ureche, cu vestă de piele, care uneori trebuie să le ceară părinților 50 de lei pentru țigări. Dar ești un rebel, îți repeți tu în minte, în timp ce, din bucătărie, se aude un „Mircișor, hai la masăăă!”. Și te duci, doar n-o să te culci cu stomacul gol. Trebuie să ai energie pentru a fi rebel și mâine, când ai de agățat puștoaice de liceu.

BANJO
Ai vrut să fii cool și diferit. Și ai reușit, cel puțin cu a doua parte. Sigur că nu te cheamă nimeni la nicio petrecere, dar, până la urmă, nu asta contează în viață. Important este că ție îți place să cânți la banjo și deja te-ai obișnuit cu râsetele care se aud de fiecare dată când apari.

HARPĂ
Ești frumușel, ai cârlionți blonzi și o față care poate să lumineze orice străduță întunecată și dubioasă. Doamnele de la frizerie și de la magazinul de unde îți iei lapte îți spun „îngeraș”. Ești genul de om care își pregătește hainele cu o seară înainte și care nu uită niciodată să-și spună rugăciunea.

CLAVECIN
Ai 105 de ani, iar amintirile tale sunt în alb-negru. Joci șah și faci integrame. Mănânci mâncare moale, de frică să nu-ți cadă dinții și să nu fii nevoit să ajungi la dentist. Traversezi prin locuri nepermise și întotdeauna în fugă, trăgând un cărucior colorat după tine. Porți haine vintage sau, cum li se spune prin alte locuri, vechi și foarte vechi, cu un ușor iz de naftalină.

PIAN
Ți-e un pic greu să-l cari pe scări. Îți place caviarul și nu refuzi un pahar de prosecco oriunde te-ai afla. Teatru, balet, operă, operetă, le-ai încercat pe toate. Ai atâta cultură în tine că abia mai poți sta jos și asculta în voie un Chopin, alături de prietenii tăi, Eusebiu și Sebastian. Pe ascuns, mănânci parizer cu muștar de Dijon și bei Babanu dintr-o cană.

VIOARĂ
Ești o panseluță mică și firavă, cu ochi blajini de căprioară, care trăiește în propria bulă roz și care nu vede răutatea din oameni. Totul este perfect, iar viața este minunată. Aștepți cuminte să se facă verde la semafor și nu îți place să încalci regulile. Nu știi nici măcar să ridici tonul la oameni. 

CONTRABAS
Ai fi vrut să mergi la sală, să-ți antrenezi mușchii, însă părinții tăi au avut alte planuri pentru tine. Ți-au cumpărat un instrument pe care îl folosești mai mult pentru sport decât pentru cântat. Și nu este singurul instrument căruia i-ai găsit o altă întrebuințare decât cea uzuală.

ȚAMBAL
Și ție îți place cavearul, dar și ceapa verde. Mai nasol e când îți rămâne între dinți și trebuie să te scobești cu cartela de metrou. Ești fan de mic al culturii, în special al celei de bostan. Conduci cu o mână scoasă pe geam, în timp ce cruciulițele lipite pe parbriz se mișcă în ritmuri orientale.

Pe aceeași temă:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.