„Dark” și „Jigsaw” – de la râs la seriozitate

Născut în Anglia și crescut în Scoția, Daniel Sloss este un tip de 28 de ani, comediant de meserie și prieten bun cu Conan O’Brien. Și, deși tânăr, Netflix a pus deja ochii pe el, iar în septembrie 2018 i-a lansat băiatului un program de două ore, cu titlul „Daniel Sloss – Live Shows”, care este împărțit în două bucăți: „Dark” și „Jigsaw”.

Primul special este marcat oarecum de umor negru, ceea ce vedem mai rar la comedianții de la noi. Cred că românii sunt pregătiți și ar prinde așa ceva, doar suntem o nație care se pricepe de minune să facă haz de necaz (de preferat, de necazul altuia) și să râdă ca niște curci bete.

Nu este nimic întâmplător în „Dark”, Sloss vrea să își șocheze publicul. Nu are nicio jenă să atingă subiecte considerate tabu sau la care s-ar putea să se lase cu tăcere. E ca un copil căruia dacă îi spui să nu facă ceva, va face fix lucrul ăla, numai de-al naibii. Spune-i să nu râdă de Dumnezeu și o să râdă într-un mare fel.

Este sincer și foarte personal când vorbește despre religie, familie, pedofili sau oameni cu dizabilități, inclusiv despre sora lui, care a suferit de paralizie cerebrală și care a murit când el avea 9 ani, iar ea 7 ani.

Show-ul se numește „Dark” și trebuia să fie semi-ironic, după spusele lui Sloss, pentru că el nu crede că are un simț al umorului negru.

Al doilea special, „Jigsaw”, a fost și mai mult despre sora lui, Josie. Da, cea care a murit. Dar și despre vegani, relații și epilatul anusului. Este mai slab decât primul, în sensul că abordează o latură mai serioasă. Este ca o discuție de la TEDx la care te uiți și nu prea îți vine să râzi. Show-ul este atât de serios și lovește atât de bine unde trebuie încât a dus la 73 de logodne anulate, 9 divorțuri și peste 4.000 de despărțiri. Și, culmea, însuși Sloss zice că „it’s not a break-up show, „Jigsaw” is just a love letter to single people”. Ce face el este să pună întrebările pe care oamenii care sunt într-o relație, de orice natură, nu și le pun, dar care mișună prin mintea lor. Se poate spune că este un special ca o terapie de cuplu pentru care nici măcar nu trebuie să plătești.

Prin urmare, dacă „Dark” o să-ți provoace pe alocuri câteva crize de râs, „Jigsaw” o să te coboare cu picioarele pe pământ și o să dormi numa’ bine după ce îl vezi.

(sursă foto: danielsloss)

 

Pe aceeași temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.