Două zile la Summer Well și mai vreau

Da, Summer Well s-a dovedit a fi cel mai mișto festival la care am fost. Și, în mod sigur, voi merge și anul viitor, deja mă gândesc la vara lui 2019. Dar, până atunci, să-mi dau puțin cu părerea despre ce mi-a plăcut și ce mi-a plăcut mai puțin. Pentru că, văd zic de pe-acum, nu au fost lucruri care să nu-mi placă absolut deloc.

La capitolul plusuri avem:

  • programul: s-a respectat cu o precizie aproape elvețiană, jos pălăria!
  • mâncarea: aveai ce să alegi, erau o grămaaadă de locuri cu mâncare; burgeri, pizza, fructe de mare, paste, papanași, clătite și lista poate continua. Am un singur cuvânt pentru voi: WAFFLES! Și BAO Van, recomand. Sunt aceste minunății taiwaneze, în chifle pufoase făcute la abur, umplute cu carne (de pui, de porc sau de vită; există și o variantă vegană), castraveți ușor murați, morcovi și gulie (știiiiiu, am înnebunit), care m-au făcut să renunț la cele 7 zile de vegetarianism.
  • oamenii: foarte amabili, n-am dat de niciun om încruntat sau morocănos, care să-ți strice cheful
  • plata: foarte tare că puteai să îți încarci pe brățară bani direct de pe card, în cazul în care nu venisei cu cash la tine
  • locația: este perfectă pentru un festival pe timp de vară, nici nu simți că ești în luna lui cuptor și sunt 33 de grade afară
  • organizarea: duminică, după ultimul concert, erau înșirate la ieșire 3 mașini de RATB, pregătite să-i ducă pe festivalieri înapoi spre București. Puține, având în vedere că au fost mii de oameni, dar orice astfel de gest este mai mult decât binevenit.

În timp ce la minusuri dăm peste:

  • băutură: pentru mine, o persoană care nu pune gura pe alcool, nu prea era o așa mare diversitate de băuturi dulci, carbogazoase; era tot neamul PepsiCo prezent și nimic din gama Coca-Cola, nu mă plâng neapărat, dar aș fi băut un Sprite
  • hartă: nu exista așa ceva la intrare sau poate n-am văzut-o eu; puteau să facă niște pliante, totuși, pentru că erau șanse destul de mari să te rătăcești și să te întorci fix de unde ai plecat, încercând să găsești o toaletă (pățit!)

Iar acum artiștii, pentru care m-am deplasat până-n Buftea.

Tom Grennan
Un englez pe care l-am descoperit în urmă cu un an. Îmi plăcea, iar acum, după ce l-am văzut live, îl ador. Are o super energie pe scenă. Este simpatic chiar și atunci când nu-i mai merge microfonul sau când îi pică stativul. Îți transmite o stare de bine și te face imediat să zâmbești. Poate că s-a simțit bine, poate că nu, dar a dat impresia că nu i-a displăcut la noi.

Cigarettes After Sex
S-a întâmplat să fiu acolo când au urcat băieții aceștia pe scenă. DUMNEZEULE! Și nu într-un sens bun. Au cântat aceeași melodie incredibil de tristă timp de o oră. Mi-am dat seama că s-a terminat momentul lor când am auzit un ritm mai puțin spre „mi-aș tăia venele în repetate rânduri” și mai mult spre „yey, viață!”. 

Vlad Dobrescu – DJ set
Pe scena Red Bull. Cam mică zona, dacă mă întrebați pe mine. Și dacă nu mă întrebați, la fel o să zic. Dar e plăcut să te miști pe muzică rap, în timp ce înfuleci ceva.

Kodaline
Nu mai fac glumița cu Alinele din numele lor, am scris-o deja peste tot. La un moment dat, cred că solistul a fost chiar surprins că publicul le știa versurile. Dar nu m-a impresionat, deși m-am dus, sâmbătă, special pentru această trupă (și pentru Grennan). Cam statici, cam leneși pe scenă, cam proastă sonorizarea, dar solistul are o voce mult mai bună live decât pe interneți și mi-a trezit inimioara ușor adormită după 5 melodii de la Cigarettes After Sex.

The Kooks
Am prins momentul lor, fără să îmi propun neapărat asta. I-am ascultat, tolănită pe pernă, cu o piscină în fața ochilor. Niște britanici care nu sună rău, acum înțeleg un pic gălăgia care venea dinspre scena principală, unde au prestat ei.

Bastille
Headliner-ii festivalului. WOW! WOW! WOW! Câtă energie are Dan! A fost ca un titirez, n-a stat locului o clipă. Atât de mult s-a mișcat, încât, de fiecare dată când îmi scoteam telefonul să-l prind într-o poză, fugea în altă direcție. M-am dus cu așteptări mari și n-am plecat deloc dezamăgită. 

Acestea fiind zise, să ne vedem cu bine la Summer Well 2019!

(sursă foto:zilesinopti)

Pe aceeași temă:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.