Halep nu joacă pentru tine

Halep nu joacă pentru mine. Nu joacă pentru tine. Culmea, dar nu joacă nici măcar pentru noi toți. Simona Halep joacă pentru ea, muncește pentru ea, trage până la ultima suflare pentru ea. Pentru că așa-i în tenis. Sau în orice alt sport individual, nu degeaba i se zice „individual”. Da, este Simonica, mândria noastră națională, când câștigă, și „țăranca aia proastă” după fiecare partidă pierdută. 

Ne place să ne umflăm în noi și să ne batem cu pumnii în piept, când vedem că unui sportiv îi merge bine și ne grăbim să ne însușim din meritele sale, de parcă noi l-am antrenat încă de mic copil și am contribuit cu ceva la succesul lui. Trecem de la „s-a ajuns și a uitat de unde a plecat” la „ce sărăntoc, degeaba are bani”. Nicicum nu-i bine.

Nu, Simona Halep nu a început să joace tenis pentru tine, Andrei, Mariana, Dana sau Mihai. Ea s-a apucat de sport din pasiune sau poate din curiozitate și a continuat, deși drumul a fost unul greu, datorită unei ambiții incredibile. Și, cu siguranță, nu a luptat pentru a face pe plac unei țări întregi, care nu i-a oferit absolut nimic, ci pentru a-și atinge obiectivul, acela de a fi cea mai bună, de a se autodepăși în fiecare zi și de a fi numărul 1 mondial. Și, să nu uităm, de a câștiga naibii trofeul de la Roland Garros care i-a tot scăpat printre degete, ghinion spart în sfârșit sâmbătă.

„Acest trofeu este și al meu, și al României. Aici am crescut, aici m-am antrenat și de aici am ajuns campioană la Roland Garros”, a declarat Simona, astăzi, la sosirea în țară. Nu, Simona, trofeul nu este al nostru, este numai și numai al tău. Orele de muncă, transpirația, durerile și accidentările, toate îți aparțin, noi nu am contribuit cu nimic.

Așa că, felicitări, Simona, bravo ȚIE!

sursă foto: libertatea.ro

Pe aceeași temă:

Un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.