„L’esprit de l’escalier” – multe povești, puține glume

Toma Alexandru tocmai și-a dat la liber, pe Youtube, primul său special de stand-up. Tocmai, adică în urmă cu 5 zile.

„L’esprit de l’escalier”, căci așa i-a zis după multe deliberări, sigur se remarcă prin titlul diferit, care te duce cu gândul la ceva elitist. Apoi, vezi că e de fapt stand-up și îți revii. Deci care-i treaba cu numele? Ei, bine, el se referă la acel moment dintr-o discuție când îți vine replica mult mai târziu. Practic, când deja ești acasă, sub duș. Sau, pentru o traducere cât mai exactă a numelui, când ești pe scări, pe picior de plecare.

Tot show-ul are un ușor vibe de „Banc Show”, de la jingle-ul de început până la decorul din spate.

Glumele lui sunt povești fără vreo concluzie sau vreun punchline. Ca și cum ai fi la o bere și cineva începe un „ia să vă zic ce-am pățit azi”. Și se mai abate de la poveste pe ici, pe colo, mai bagă de la el ba o mutră, ba o ironie finuță. Se zâmbește puțin și e gata povestea. Cam ăsta-i special-ul lui Toma. Din poveste în poveste în altă poveste, fără să aibă vreo legătură între ele, până la final, când îți dai seama că a trecut o oră și nu ții minte nimic din ce-ai văzut/auzit.

Toate poveștile, pentru că așa o să le zic glumelor lui Toma, au fost despre el sau inspirate din viața lui. A mers acolo, a făcut asta, a zis asta, idei care nu se bazează neapărat pe un insight valabil pentru toți, ci doar pe experiența lui personală. Sigur că și acesta este un stil, dar pe mine nu m-a convins să râd.

Ticul lui Toma: 
Își duce degetele la nas, de parcă verifică să vadă dacă mai e acolo.

Râsometrul a zis:
🙂 din 🙂🙂🙂🙂🙂 (și am fost blândă)

Pe aceeași temă:

Leave a Reply

Your email address will not be published.