Mâncarea copilăriei

Morning Glory a întrebat, românii au răspuns: care este mâncarea ce vă amintește cel mai mult de copilărie? Și au fost date tot felul de răspunsuri, de la papanași fierți până la ciorbe și supe, ba de fasole, ba de pui sau perișoare. Mâncăruri gătite de mame sau bunici, care te teleportează într-o nanosecundă înapoi în copilărie, într-o perioadă când singura ta grijă era să n-ai nicio grijă.

Pentru mine, gustul copilăriei înseamnă mâncarea de la grădiniță. Încă țin minte sandvișul de la prima oră, pentru că dragii mei părinți m-au înscris la grădinița din spatele casei (la propriu), care, totodată, se voia burgheză. În sensul că ni se pregătea mâncare de două ori pe zi, dimineața și la prânz. Și acel sandviș, servit lângă cana de metal cu ceai fierbinte, era cu cremă de ou. Pâine și cremă de ou, fără alte artificii culinare care i-ar fi stricat gustul. Cred că era cremă de ou, acum sper doar că n-am fost mințită în cei trei ani din viața mea de desenatoare de cerculețe.

Bineînțeles că doamnele care ne găteau în fiecare dimineață nu se gândeau la plating-uri de Masterchef și la vreun fusion de bucătării. Bănuiesc că se prepara foarte repede acea cremă de ou. Dar era atâââât de gustoasă. Nicio altă mâncare făcută de mama, care, apropo, gătește atât de bine încât îmi ies ochii din orbite de plăcere, nu a reușit să înlocuiască minunata cremă de ou pe pâine.

Acesta este ghinionul omului, foarte atașat de părinți și crescut la capitală, care se întâlnea cu vaca bunicilor doar câteva zile pe an și se ducea în fiecare dimineață, în grajd, s-o vadă și s-o salute.

Pe aceeași temă:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.