Mare brânză. Cu roșii

Astăzi vom vorbi despre posibil cea mai bună „mâncare” din lume: roșiile cu brânză

La o simplă căutare pe Google, vei descoperi că ȘOC ȘI GROAZĂ, această combinație dumnezeiască îngrașă sau că ar trebui să te oprești din a o mai consuma sau că „puteți mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile să ocupe 80% din farfuria voastră”. Așa-ziși nutriționiști, cu siguranță rude ale cercetătorilor britanici, care mai inventează un studiu absurd când se plictisesc din a se căuta de scame în buric, vin și ne spun nouă, urmașii lu’ Burebista, cum să ne mâncăm brânza noastră cea de toate zilele. ȘOMÂLDOCI ESCROCI, NICI LIFTUL NU URCĂ CU EI!

În anumite articole, combinația mai sus menționată este considerată chiar periculoasă. Mi se pare și normal, lumea trebuie avertizată din timp, ca să își ia măsuri de precauție. Pentru că nu știi niciodată când mergi liniștit pe stradă și îți sare în față o bucată de telemea proaspătă sau când vrea să te bată o roșie de-aia cărnoasă și trecută pe la sală, care n-a dat niciodată skip la leg day. Să le mulțumim specialiștilor că ne mențin informați și așa putem fi mereu cu ochii în patru.

Și-apoi apar eu, Alina Rădulescu, de profesie părelolog, și spun că normal că roșiile cu brânză îngrașă. Mai ales dacă bagi în tine o basculantă plină. Și apa îngrașă, dacă bei toată Dunărea. Și salata îngrașă, dacă atunci când ți-o pregătești într-un lighean, lași fără legume toate Mega-urile din țară. E posibil și să mori de la prea multe roșii cu brânză, dar nu sunt medic și deci n-o știți de la mine.

Se scriu numai prostii, le citești, îți faci cruce și ai timp să te liniștești. Însă, cu mâna pe inimă, mărturisesc că, în cei 26 de ani de viață, nu am întâlnit nimic mai bun decât roșiile cu brânză. Niciodată.

Pe aceeași temă:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.