Ne mulțumim și cu Creative Fest

Nici bine nu se anunțase Creative Fest-ul din acest an, că am și zis un mare DA. Cred Că Sunt Extraterestru și CTC îmi făcuseră cu ochiul, cu toate că pe ambele le mai văzusem. Da, este un festival organizat de Primăria Capitalei, adică de doamna Firea. Și da, am ales să particip. L-am bifat deja pe al treilea consecutiv.

Cred Că Sunt Extraterestru a intrat pe scenă sâmbătă, la ora 17, pe o căldură de-ți venea să faci dansul ploii. Când curg apele pe tine, parcă nu prea îți mai arde să țopăi, că poate rămâi fără aer. CCSE e o trupă mișto… o dată. Aceeași piesă în același ritm, însă cu alte versuri. Stilul lor atât de chill, la 30 de grade, te moleșește și te face să ațipești. Prin urmare, am ales să plec pe la mijlocul concertului. Nu regret.

CTC sunt acești 3 băieți (DOC, Deliric și Vlad Dobrescu – omul cu Supa Dupa), care știu să facă un super show. Se mișcă din stânga-n dreapta, transpiră prin fiecare orificiu, cântă de-și dau duhul, sar și interacționează foarte mult cu publicul. Din păcate, uitându-mă în jur, mi-am dat seama că-s cu mult peste media de vârstă a celor prezenți. Dar am stat, căci tinerețea lor este molipsitoare. Este plăcut să vezi copii de 15-16 ani, fumând și dând pe gât un pahar de bere departe de părinții lor, pe care nici măcar o ploaie torențială nu îi gonește din fața scenei. 

Creative Fest este ceva cu care noi, locuitorii Capitalei, trebuie oarecum să ne mulțumim, în lipsa unor festivaluri precum Untold sau Electric Castle. Sigur că, în comparație cu cele din Cluj, putem spune că ne mulțumim cu puțin. Și este adevărat. Nu văd într-un viitor apropiat (și nici îndepărtat) vreun festival mare, care să aibă loc la București. Mai degrabă, pe lângă București, cum este SummerWell, pe Domeniul Știrbey, în Buftea. Dar asta avem, cu asta defilăm.

(sursă foto: grantmullen)

Pe aceeași temă:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.