Nottingham

Nottingham nu este unul dintre orașele mari din Marea Britanie, ba chiar se află undeva la coada listei. În timp ce Londra se poate lăuda cu peste 10 milioane de locuitori, micuțul Nottingham se apropie ușor și cu grijă abia de 300.000. Practic, e considerat un sătuc în comparație cu giganții Angliei.

Însă, acest lucru nu îl face mai puțin frumos. Dacă vrei haos și agitație, o să alegi Londra, fără niciun dubiu. În Nottingham n-o să găsești așa ceva. Se întâmplă și aici lucruri, dar timpul pare că nu se grăbește, vorba ‘ceea. Și, pentru că am fost deja de două ori, o să fiu ghidul vostru și o să vă spun cam ce merită să vedeți.

1. Pitcher & Piano
În Nottingham există mai multe biserici vechi care au fost transformate în baruri, dar fără să fie modernizate excesiv și astfel să-și piardă din farmecul inițial. Recomand Pitcher & Piano, pentru că este singurul pe care l-am vizitat.

2. Yarn Bar
Este un loc cu multe tipuri de bere craft și cidru, pentru cei pasionați de alcool. Atmosfera este incredibil de relaxată, oamenii își iau băuturi de la bar și ies în fața localului, situat în așa numita Royal Zone, datorită celor două clădiri frecventate de persoane culte, Royal Theatre și Royal Concert Hall. Practic, dacă te afli la un spectacol, care se petrece în interiorul teatrului, în pauza dintre acte poți să dai o fuguța la bar și să savurezi un pahar de vin, cidru sau vinișor. Lucru la care am și asistat într-o după-amiază.

3. Primark
Da, mititelul Nottingham are și un mare Primark, aflat undeva altundeva dacă nu în centrul orașului. Am intrat și am ieșit după 5 minute, trebuie să ai toată răbdarea din lume pentru a începe căutarea unor comori prin munții de haine.

4. Jamie’s Italian
Nu știu cum s-a întâmplat ca Jamie, celebrul Jamie Oliver, să-și deschidă un restaurant cu specific italian în Nottingham, însă din afară pare un loc extrem de intim și finuț. Posibil ca și prețurile să fie pe măsură.

5. Annie’s Buger Shack
Mai greu de găsit pentru că este oarecum băgat pe o străduță. Poți să devorezi mâncare 100% americană, burgeri, cartofi prăjiți (spiralați și alte tipuri mai speciale), suc la pahar gigantic, toate la prețuri mai mult decât accesibile.

6. Oscar & Rosie’s
Dacă ai poftă de o pizza bună, acesta este locul potrivit. Nu degeaba se zice că au cea mai bună pizza din tot Nottinghamul. Un mic pont, n-o să dai peste deja clasicele rețete, ci o să găsești în meniu denumiri precum „Magic Mushroom”, „Boom Chicken Wah, Wah” sau „The Cosmopolitan”, o pizza cu piersici, pentru cei mai curajoși din fire. Mie, recunosc, nu-mi place să risc când vine vorba de mâncare și am mers un pic la sigur. Mi-am luat o pizza cu pulpă de pui, bacon afumat, ceapă roșie caramelizată, ciuperci și sosul lor barbeque, plus un pic de ketchup dulce pe lângă. Mai servesc paste și salate, de care nu m-am apropiat pentru că pizza.

7. Tortilla
Un fast-food mexican cu o mâncare foooarte bună. Un fel de Subway, dar cu burrito, tortilla, nachos, tot ce-i mai bun în Mexic. O palmă peste fața Taco Bell-ului. Te saturi dintr-o porție, da’ parcă ai mai mânca una.

8. Street Food Club
Pornisem cu gândul că trebuie neapărat să găsesc un colț de Nottingham în care să degust mâncare de stradă. Din păcate, duc lipsă de asemenea locuri. Dar ce s-au gândit englezii, nu mai bine facem noi o zonă cu street food direct în mall? Zis și făcut, asta înseamnă Street Food Club: (parcă) cinci tarabe unde se gătește mâncare cu specific (spaniol, asiatic etc.) și se cumpără bere.

În rest, un sfat din partea mea, dacă-mi este permis: mergeți pe jos, o să aveți ce vedea. La fiecare pas, dai peste o casă sau o clădire care îți ia efectiv ochii sau peste un cartier atât de frumos încât te-ai muta chiar atunci în el. Nu luați tramvaiul sau autobuzul, pentru că 1. ar fi niște bani aruncați aiurea, și 2. sigur ați rata multe locuri pe care poți să le descoperi doar dacă te pierzi de nebun prin oraș.

(sursă foto: flickr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.