Nuțu și fetișul lui

Nuțu Șosătaru, celebrul mafiot, este cunoscut în toată țara datorită sau din cauza, depinde cum privești lucrurile, fetișului lui mai bizar pentru șosete. Povestea e simplă: atunci când cineva nu-i returnează o sumă de bani datorată, el nu își trimite oamenii să-l bată pe respectivul. Nu, oamenii domnului Șosătaru sunt puși să îi fure respectivului o șosetă, ca să-l sperie nițel. Pentru că oamenii sunt extrem de vulnerabili și mult mai expuși la pericole atunci când sunt lăsați să umble desculți.

Și Nuțu al nostru, spre deosebire de un alt Nuțu (nu dau mai multe detalii), nu are o curte plină de lei. N-are nici măcar un urs închis într-o cușcă. Șosătaru are două camere mari în care ține câteva mașini de spălat. Când cineva îl supără foarte tare, este adus într-una dintre aceste camere și este forțat să privească cum oamenii lui Nuțu îi bagă șosetele în mașină.

Și este un adevărat chin să te uiți la așa ceva, știm cu toții că șosetele dispar în mod misterios când sunt puse la spălat, sigur ajung în Raiul Șosetelor. Prea multă apă, prea mult detergent, prea multe rotații pe minut, nu oricine supraviețuiește unor condiții atât de grele. Așa că este foarte posibil ca, deși șosetele se țineau, două câte două, strâns de degețele și țipau după ajutor, una dintre ele, într-un moment de neatenție, să fi fost smulsă brutal și să își piardă viața până la finalul ciclului de spălare. O eroină plecată mult prea devreme dintre noi. 

Mașinile de spălat ale lui Nuțu mănâncă șosete. Da, exact, scumpele lui domnițe, albe sau gri sau chiar și negre, care, atunci când dau drumul la rotații, par că vor să decoleze, mănâncă șosete. Dar doar o șosetă dintr-o pereche. Mâine-poimâine o să mănânce și oameni, dacă nu au fost deja programate s-o facă. Orice pereche este pe gustul lor, înfulecă șosete, murdare, urât mirositoare, tari de poți să bați cuie cu ele și pline de scame, până când li se apleacă. Și, astfel, ajungi să-ți cumperi altele și altele și altele până când, într-un final, mori înconjurat de șosete făr’ de pereche.

Sau poate că cele relatate mai sus sunt doar în imaginația mea și șosetele dispar, de fapt, în Triunghiul Șosetelor. Așa cum vapoarele sau navele dispar în Triunghiul Bermudelor (unde, desigur, dispar uneori și bermudele puse în mașina de spălat), același lucru se întâmplă și cu șosetele. Bineînțeles că niciodată cu ambele, ar fi o blasfemie să dispară perechea cu totul.

Sau poate că deja aberez și n-ar trebui să mai scriu prostii.

Pe aceeași temă:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.