Prosecco în sus, Prosecco în jos

Oriunde te uiți, acolo există și Prosecco. La restaurante, în baruri, la Mega Image. Chiar și la chioșcul din colț o să găsești Prosecco, lângă chipsuri și tampoane. În câțiva ani, o să fii nevoit să alegi între ayran și Prosecco la orice șaormerie. Și o să alegi Prosecco, pentru că merge de minune cu maioneză, sos de usturoi și ceapă. La o simplă căutare a cuvântului „Prosecco” pe Youtube, am dat peste câteva întrebări. Și, pentru că nu am răbdare și nici chef, dar mai ales răbdare, am preferat să ofer răspunsuri fără să mă uit la filmulețe. Rău n-are cum să iasă, să purcedem!

Ce este Prosecco?
Prosecco este noua șampanie a săracilor care nu-și permit o sticlă de Moët și care, totuși, își doresc să simtă pe limbă, măcar o dată pe lună, imediat după salariu, bulele jucăușe ale alcoolului. Prosecco este parola pe care trebuie s-o știi, în cazul în care vrei să faci parte din clubul select al băutorilor de licori parfumate. Zici „Prosecco” și ușile ți se deschid, zâmbetele se măresc și lumea începe să aplaude asemeni unor foci.

Cum se deschide o sticlă de Prosecco?
Ați zice că răspunsul este unul cât se poate de logic, și anume cu tirbușonul, ca orice sticlă de vin. Dar v-ați înșela. Sticla de Prosecco se deschide cu un tirbușon roz, special creat și încrustat cu diamante, care sclipesc în lumina soarelui. Iar, în timp ce te chinui să distrugi dopul din plută, este musai să ții degetul mic de la mână ridicat. Doar așa sticla se va deschide.

Cum se obține Prosecco?
Multe domnițe, îmbrăcate în rochii din voal, cu pedichiura proaspăt făcută, calcă în picioare strugurii, în timp ce ascultă la maximum Mezzo și discută despre încălzirea globală, despre cine cu cine s-a mai căsătorit și „ai văzut-o pe-aia, fată?” și „ce s-a îngrășat Popeasca!”.

Șampanie vs. Prosecco
Șampania este atât de învechită, acum e la putere Prosecco. Dacă vrei să fii cu totul special și să ai onoarea de a fi așezat la masa fițelor, alături de prinți și prințese de Hohenzollern, vei spune că bei Prosecco. Numai Prosecco. Toată ziua și toată noaptea. Prosecco până la moarte și dincolo de ea. Acasă, la muncă și după muncă. În weekend și în concedii. La meciuri și la grătare, cu micul, îmbibat în muștar de Tecuci, în gură. Dacă te jefuiește cineva, noaptea, pe stradă. Indiferent de locul în care te afli, alegi Prosecco și o să-ți meargă bine tot anul.

Bonus: Cum se bea Prosecco?
Prosecco nu se bea ca berea, dintr-o suflare, ci se savurează și se soarbe cât mai delicat posibil. Atât de delicat încât pare că nici nu-ți face plăcere să-l bei și este mai mult un chin decât o bucurie. Și-apoi se râgâie cu miros de fructe, după care te scobești în urechi cu cheia de la mașină.

Așadar, dacă ai locuit în Narnia în ultimii ani, sunt șanse foarte mari să nu fi încercat Prosecco, ba chiar nici să nu fi auzit de așa ceva. Însă, dacă ți-ai făcut veacul pe plaiurile mioritice, cu câte-un sejur ocazional mai pă Spanea, mai pă Italea, cu siguranță adooori să bei Prosecco în pahare de cristal, în timpul unui episod nou din Las Fierbinți. Și nu este nimic în neregulă cu acest lucru. Bea Prosecco, simte-te bine și fă-ți de cap, dar cu măsură, că doar o viață ai. Să fie bine ca să nu fie rău, zic.

Pe aceeași temă:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.