Tamburina lui Chris Rock

Nu, nu, Chris Rock nu s-a apucat de muzică. „Tamborine” este numele celui mai recent special al său (lansat pe 14 februarie, unde altundeva dacă nu pe Netflix), după o pauză de 10 ani, în care a avut timp să scrie glume noi, să își înșele soția cu alte 3 femei și, în final, să divorțeze.

Nici nu trec 2 minute din show și Chris deja spune că polițiștii ar trebui să împuște mai mulți copii albi ca să fie un oarecare echilibru în lume. Înțeleg comedia și cred că nu există absolut nicio limită sau subiect interzis în umor, daaaar… nu așa, măi mamaie! You went full retard, dude. Și știm toți că asta nu se face. Ce-o să spună vecinii? Nu-i frumos, Chrisuțule.

„Well it’s not most cops, it’s just a few bad apples.”
A vorbit despre cum, în anumite meserii, nu ar trebui să existe bad apples. Dacă ești pilot, nu poți să intri cu avionul într-un munte și-apoi să zici „ups!”.

„Been busy, trying to raise some kids.”
A vorbit despre fetele lui super privilegiate, care merg la o școală privată ca tot omul de rând, și despre cum bullying-ul face parte din viață. Despre cum își crește fetele să știe de mici că tot ce e alb e rău și o să te rănească.

„It‘s mister Rock, bitch!”
A vorbit despre Chris Rock. Despre cum a văzut-o pe Rihanna la o petrecere și s-a dus să vorbească cu ea. Știți și voi cum e, ești la o petrecere și hop! dai de Rihanna, normal că te duci la ea s-o mai întrebi de sănătate, de viață, de man down, man down.


„Bush gave us Obama.”
A vorbit despre politică, mai puțin decât mă așteptam. Putea să-l nenorocească pe Trump, dar a ales să n-o facă. Putea să-l ridice la rang de zeu pe Obama, dar a ales să n-o facă, deși nu m-ar fi deranjat să mai insiste pe acest subiect.

„Trying to find God before God finds me.”
A vorbit despre religie. Și n-a vorbit rău. Dumnezeu n-o să te găsească niciodată în cel mai bun moment al vieții tale. Ba dimpotrivă, Dumnezeu o să-ți bată la ușă fix când nu te aștepți și o să intre neinvitat la tine-n casă.

Așadar, Chris Rock s-a întors. O, și ce bine e să-i auzi din nou vocea la microfon! Întotdeauna a avut glume riscante, iar „Tamborine” nu duce lipsă de așa ceva. Și e nevoie de o doză mare de curaj (și de balls cât Pentagonul) să apari pe scenă și să arunci cu rasism în stânga și în dreapta. Sigur, acest curaj are în spate un „nu-mi pasă, eu sunt Chris Rock, lumea mă place”. Dar așa și-a obișnuit publicul. Iar, după o absență de 10 ani, o să încerci să impresionezi niște oameni care aproape au uitat că mai exiști. Poate și-a propus să șocheze, poate nu și-a propus, dar sigur a reușit. Bine ai revenit, Chris!

„Yeah, I said it.”

Pe aceeași temă:

Leave a Reply

Your email address will not be published.