Vine vara, vin nunțile

Nu-mi plac nunțile. Aș vrea să mă dau lovită de fiecare dată când primesc, frumos ambalată într-un plic roz, mov sau altă nuanță soră cu precedentele, o invitație la nunta cuiva. Mi-aș dori din tot sufletul să pot spune un simplu „Îmi pare rău, dar nu pot să vin la nunta voastră, pentru că am murit și îmi place mai mult sub pământ decât pe ringul de dans când DJ-ul pune Meneaito”. Și am muuulte motive pentru care nunțile nu-s în topul evenimentelor mele preferate din timpul verii.

Trebuie să îți cumperi haine.
Normal că nu te poți prezenta în blugi și tricou, asta știm cu toții. Și nici cu hainele de la celelalte nunți la care ai fost. Doamne ferește, te arată lumea cu degetul și se uită sarmalele ciudat la tine. Ai nevoie de haine care să miroasă a nou şi care să stea atât de țepene pe tine încât la orice mică mişcare să simți o durere.

Trebuie să-ți iei „adio!” de la o sumă frumușică de bani.
Pa, pa, bănuți de vacanță, o să vă simt lipsa! Dar nu-mi fac griji, ați ajuns pe mâna unor oameni buni, cu un suflet frumos, care o să aibă grijă de voi și sigur n-o să fiți dați pe un blender. Pentru că proaspeții însurăței au primit deja cel puțin 5 blendere drept cadou de nuntă şi o să-şi prepare smoothie-uri până când moartea îi va despărți, cel mai probabil din cauza excesului de smoothie-uri.

Trebuie să dai impresia că te distrezi.
Chiar dacă te strâng pantofii cei noi (și, cu siguranță, te vor strânge, indiferent dacă ești fată sau băiat) și ți-au nenorocit degetul mic de va fi nevoie să ți-l amputezi, chiar dacă din aperitiv ai putut să mănânci doar o roșie sau o măslină mică și amărâtă, tu trebuie să zâmbești până te dor fălcile și să pară că te distrezi ca niciodată. Yeey, ești la o nuntă, unde altundeva ai fi vrut să fii într-o seară de sâmbătă, cu câteva mii de lei în portofel și cu un coc de nașă în cap?

Trebuie să stai până dimineață.
Fie, nu TREBUIE să stai până la 6 dimineața, dar nu știu cine, pot doar să bănuiesc că e vorba de o persoană extrem de oribilă, s-a gândit că tortul se aduce când oamenii sunt leșinați de somn pe mese și le-au picat ochii în gură. Practic, pentru tort te duci la o nuntă. Plus că nu poți să ratezi momentul când mirele și mireasa se mânjesc suav cu tort pe la boticuri. Hihi, ce jucăuși. În noaptea nunții și-așa n-o să mai aibă niciun chef de joculețe romantice, au de numărat bănetul de la fraieri.

Trebuie să te duci măcar la un dans.
Dacă te-a prins cumva Meneaito cu sărmăluța-n gât, va trebui să te ridici de pe scaun și să fugi numaidecât pe ringul de dans, acolo unde este toată lumea. La o sârbă, la un Ovidiu Komornyik (abia acum am aflat că așa se scrie numele lui) tot vei fi nevoit/nevoită să-ți miști șoldurile și piciorușele gingașe în ritmuri muzicale. Stai liniștit, nimeni nu știe ce face acolo, fă-te că dansezi.

Dar trebuie să mergi la nunți, doar ești un adult responsabil care nu poate să trăiască toată viața într-o peșteră, izolat de lume. Nunțile sunt o parte importantă a vieții de adult, exact ca tortul și sărmăluțele. Tu poți să-ți continui viața și fără ele, dar parcă e prea riscant.

Pe aceeași temă:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.